Våga bygga själv

Vi söker alla efter sätt att visa vår personlighet, våra känslor och åsikter i föremålen som vi samlar runt oss. Hur vi klär oss speglar vilka vi är lika mycket som hur vi bor. Vissa gillar en rustik, lantlig stil medan andra vill ha stilrena, hypermoderna möbler. I slutändan vill man ha ett hem att trivas i. Och det får du bäst om det är du som gör jobbet. Här är det endast fantasin som sätter gränser.

Våga ha idéer

Ta fram ett skissblock och börja rita. Lista ut vad du vill ha för funktion i möbeln. Dröm dig bort och känn efter vilken stil du letar efter. Sedan kan du titta på nätet efter inspiration (om det skulle tryta). Det finns massvis med sidor ägnade åt DIY: do it yourself eller ”gör det själv”. Kanske kan du införskaffa några gamla resväskor och bygga en byrå där väskorna blir lådor? Verkligheten skiljer sig visserligen från våra drömmar, men med lite hjälp och tålamod kan vilken nybörjare som helst snickra ihop en egen möbel.

Hämta verktygslådan

Skaffa billigt material. Se om någon vill få bort gamla brädor. I flera fall får man materialet gratis bara man hämtar det själv. De bästa med detta sätt är att man behöver inte oroa sig när det blir fel: det har inte kostat dig någonting förutom tid och gett dig erfarenhet på köpet! Tips: Youtube är en fantastisk resurs. Där hittar du upplagda videos från hobbyfixare till snickeriexperter. Se hur de har gjort och härma tills du känner dig modig nog att skapa själv. Eller så kastar du dig handlöst in i bygget och se vart du hamnar. Och även om slutresultatet är ett uppenbart hemmabygge, känn stoltheten att du gjort den helt själv och visa den för alla dina vänner så fort som möjligt! Ditt hem har blivit lite personligare, lite mer du. Och det var väl ändå det du ville?