Snyggt i vardagsrummet

Vardagsrummet kan i mångt och mycket betraktas som hemmets absolut viktigaste rum och av den anledningen är det kanske lite extra viktigt att just vardagsrummet är tjusigt. Dessutom är vardagsrummet ofta det största rummet i ett hem, vilket gör att möjligheterna till att göra något riktigt bra är större där än vad de är i andra rum.

Här kommer några tips på vad man kan göra för att få ett vardagsrummet som det verkligen lyser om.
En av de saker som har absolut störst betydelse för atmosfären i ett vardagsrum är väggarna. Här gäller det att tänka till lite om man vill behålla väggarna som de är eller kanske tapetsera om för att ge rummet ett nytt liv. Ett bra tips om man vill experimentera lite kan vara att sätta in någon typ av fondvägg. Att ha en fondvägg i form av ett lite annorlunda mönster eller kanske ett stort motiv är definitivt något som sätter prägel på hela vardagsrummet.

En annan sak som också har stor betydelse för ett vardagsrums utseende är möblerna. Här är det snyggt om alla möbler i vardagsrummet försöker matcha varandra så mycket som möjligt och gärna också övrig inredning. Ett exempel kan vara att man låter soffa och fåtöljer gå i ljusa färger medan man låter soffbord, bokhyllor och andra trämöbler gå i mörka färger.

Vad gäller övriga inredningsdetaljer som till exempel gardiner, kuddar, plädar och mattor ska givetvis också dessa matchas med övrig inredning. En variant kan vara att låta möblerna gå i vitt och svart och sedan låta inredningsdetaljerna vara färgglada, något som skapar en ganska spännande mix.