Ett nytt rum

Om man är trött på ett av rummen i sitt hem kan det vara en bra idé att renovera detta och varför inte då göra det ifrån grunden så det blir precis så som man vill ha det. En variant kan vara att renovera rummet i en lite mer gammaldags stil, något som blivit populärt de senaste åren.

Nytt golv

Golv

När det kommer till att renovera golv är det viktigt att veta vad man gör så det hela blir rätt. Generellt sätt kan man säga att det finns två olika tillvägagångssätt vad gäller golvrenovering, antingen så river man upp hela golvet från grunden och lägger ett helt nytt på bjälkarna under eller så kan man lägga ett helt nytt golv ovanpå det gamla om det nya inte för tjockt vill säga. Vill man ha en gammaldags stil på det rum man ska renovera kanske ett riktigt trägolv i björk eller liknande vara något.

Väggar

Att ändra väggarna i ett rum är inte speciellt svårt, det är egentligen bara att tapetsera om. Vill man dock ha helt nya väggar och då i mer gammaldags stil kan träväggar vara en bra idé och då i form av en panel. Ett tips är också måla väggarna i vitt eftersom detta var något som var vanligt förr i tiden, dessutom är det väldigt snyggt.

Tak

Även i taket kan det vara snyggt med någon form av trä om man vill ha ett rum av mer gammaldags stuk. Viktigt när man ska byta ut ett tak i ett rum är att först ta bort listerna samt eventuella lampsladdar innan man sätter igång. Att lägga någon form av bräda utanpå hela taket som går tvärs över rummet kan också vara snyggt för att få den rätta känslan i ett rum som går i gammaldags stil.

Lister och foder

Kanske inte den största delen i en renovering, men väl så viktig är lister, så som golvlister och taklister samt foder till fönster och dörrar. Även här finns det goda möjligheter att välja både material och utformning som går i gammaldags stil.